Zelfwerkzaamheid is simpel gezegd een reeks taken die uitgevoerd moeten worden door de leden en donateurs. Deze taken worden per jaar inzichtelijk gemaakt door bestuur en de zelfwerkzaamheid commissie.

Elk lid of donateur is feitelijk een vrijwilliger en helpt waar hij is zij kan. De taken zijn uiteraard divers van het bijhouden van bijvoorbeeld ledenadministratie tot het overleggen van een looppad bij de dam, om zomaar wat voorbeelden te noemen.

Zo zijn wij in 2020 begonnen met de aanleg van een langgekoesterde wens namelijk een loopbrug. Een kostbaar project maar met de inzet en know-how binnen onze vereniging, zelf tekenen en berekenen, zelf bekistingen maken en beton draaien en storten, kunnen wij de kosten binnen de perken houden.

Wat elke jaar sowieso terugkomt vóór het te water gaan van de boten is het in conditie brengen van de stijgers.

Tegelpad reparatie

Het samen onderhouden van de gebouwen en de jachthavens schept niet alleen een band maar maakt ook bewust van wat er allemaal gedaan moet worden en dat het niet alles vanzelfsprekend is.

Waar we nu tegen aanlopen is dat het plateau sneller verzakt en dan is het nodig dat we dit samen weer in orde brengen. Inzichtelijk is gemaakt wat de oorzaak is en samen lossen we dit op zie onderstaande foto.