Pittige maar zeer succesvolle Jeugdzeilregatta wsv de Zuiderzee

Zaterdag 18 juni mochten de jeugdzeilers van wsv de Zuiderzee hun opwachting maken in de derde editie van de jaarlijkse Jeugdzeilregatta. Met twee echte eenheidsklassen waren er voor elk team gelijke kansen en mogelijkheden. De wedstrijdbanen waren uitgezet in driehoeksvorm voor de Pico’s en een recht in de windse baan voor de Vago’s. De weersomstandigheden waren pittig maar goed te doen. Een zuidwesten wind zorgde voor een flinke fysieke uitdaging voor de enthousiaste zeil(st)ers. Winnaars in de Pico klasse waren Jelle Kapitein en Cornelis van Veen. In de Vago klasse werden matchraces gehouden. Winnaar werd team: Reindert de Boer, Adriana Woord en Andries de Vries.

Gedurende de dag zijn er zolang het weer het toeliet 3 wedstrijden per klasse gevaren. In de Pico klasse liet team Jelle Kaptein en Cornelis v Veen meteen zien een gooi te doen naar de hoofdprijs. In de eerste wedstrijd gingen ze goed van start maar moesten toch hun meerdere erkennen in team Simon Wezelman en Rinze Post. Zij zeilden net iets beter aan de wind. Maar de twee wedstrijden daarna pakten Jelle en Cornelis de eerste plek door telkens goed te planeren (surfen) over de golven. Dit ging echter niet gemakkelijk daar de concurrentie groot was. Team Grethe de Vries en Willissa Woord waren als titelverdedigers lastige tegenstandsters. Door twee keer een tweede en een derde plaats pakten zij de dikverdiende tweede prijs. Simon en Rinze pakten keurig de derde prijs. De vierde prijs ging naar team Marilène Bakker en Marije de Boer. Bij dit team spatte het plezier en het lef er vanaf. In de wedstrijden kwamen ze elke keer met een paar goede surfen er weer bij. Met wat meer geluk had er een hogere klassering ingezeten. De vijfde prijs ging naar team Lucas de Boer en Alie de Boer. Met een flinke dosis inzet en enthousiasme moest het team eerst wennen aan de boot tijdens de eerste twee wedstrijden. Dit resulteerde in de derde wedstrijd een lange tijd de koppositie. Maar door wat pech was de vijfde plek het hoogst haalbare. Maar voor volgend jaar zeker een kanshebber.

In de Vago klasse werd er tussen twee teams gestreden om de matchracetrofee. De ervaren schippers Jelle en Reindert de Boer mochten hun team aanvoeren. De tactiek van de schippers was totaal verschillend. Vooral in laveren toonde schipper Reindert het verschil. Team Jelle de Boer en Jelle Woord maakten veel op de voordewindse koersen weer veel goed. Ook de laatste wedstrijd pakte team Jelle, Jozé Oost en Jelle W de eerste plek. Maar over de drie wedstrijden mocht team Reindert, Adriana en Andries zich winnaar noemen van de matchraces. Een zeer goede prestatie voor de jonge zeil(st)ers. Het goed kunnen zeilen met de Laser Vago’s vraagt namelijk veel behendigheid en uithoudingsvermogen.

Vast op het programma staat de schiemansbokaal. De uitdaging is om zo snel mogelijke een aantal knopen te leggen. Dit waren dit vijf knopen. De paalsteek, kikker beleggen, mastworp, achtknoop en platte knoop. Het werd een spannende uitdaging. Lange tijd leek Jelle de Boer opnieuw de bokaal te pakken. Maar uiteindelijk was Jozé Oost de snelste. Met 16,87 seconden bleek ze ruime anderhalve seconde sneller te zijn dan Jelle de Boer met 18,56. Derde werd Jannes Hakvoort met 18,78 seconden. De tijd van Jozé is ook een nieuw record. De oude record tijd was van Jelle de Boer (2015) met 20,38 seconden. Een ruime verbetering.


Team Lekker opnieuw winnaar Urkerlandtrofee

De spanning was erg hoog in aanloop naar de finale ronde van de Urkerlandtrofee 2015 afgelopen maandag. De gezichten van de jeugdige zeilers spraken voor zich. Met drie kanshebbers werd het een enorm spannende wedstrijd. De grootste druk lag op Team Lekker die als titelverdedigers er op gebrand waren om opnieuw de trofee te winnen. Eén kleine fout deze wedstrijd en de concurrentie profiteert ervan. Maar door een degelijke wedstrijd te zeilen won Team Lekker de wedstrijd en daarmee ook de Urkerlandtrofee.

Met een mooie noordwestelijke wind kon een ieder goed aan z’n trekken komen. In het begin ging het gelijk op. Maar langzamerhand werd duidelijk dat Team Lekker de beste papieren had. Naaste concurrent Team Succes moest teveel terrein toegeven en kwam daarna in een mooi duel met Team Valk die het hun erg moeilijk maakten. Alleen Team Garrut bleef goed aanklampen en hield de koploper onder druk. Slechts 30 seconden weerhield Team Garrut van de titel. Hiermee is een succesvolle editie van de Urkerlandtrofee afgerond.

Uitslag klassement Urkelandtrofee:

 1. Team Lekker – 7ptn (Jelle, Adriana, Albert en Cornelis)

 2. Team Garrut – 9 ptn (Jan Fokke, Dicky, Kobus en Marilène)

 3. Team Succes – 11 ptn (Jelle K, Lukas, Ester en Jonathan)

 4. Team Randmeer – 13 ptn (Willeke, Lukas de B, Marije, Alie en Jannes)

 5. Team Valk – 21 ptn (Marieke, Emma, Gerrie en Adriana O)

 6. Team L’Chaim – 23 ptn (Grethe, Marjolein en Willissa)


Enorm spannende strijd om Urkerlandtrofee

De derde wedstrijd om de Urkerlandtrofee 2015 is gewonnen door team Garrut. Door deze uitslag maken nog drie teams kans op de eindzege. Met de finale ronde nog op het programma belooft dit een zeer spannende wedstrijd te worden. Team Garrut zeilde gehele wedstrijd het meest attent. Door goed te reageren op de windvlagen zetten zij de toon in de wedstrijd en maakten terecht aanspraak op de eerste plek. Niet ver daarachter deed team Succes goede zaken door tweede te worden. Zij moesten deze wedstrijd zeker voor team Lekker finishen om nog een goede kans te maken op de eindoverwinning. Team Lekker had de handen vol om derde te worden, dit gelukte door concurrent team Randmeer af te troeven in het eind van de wedstrijd. De andere teams Valk en L’Chaim werden respectievelijk vierde en vijfde. Het hoogste haalbare voor deze teams is om een dagzege te pakken door de laatste wedstrijd te winnen. In het tussen klassement staat team Lekker nog boven aan met 15 punten gevolgd door de teams Succes en Garrut met elk 14 punten. Team Randmeer staat daarachter met 11 punten en kan in het gunstigste geval ook nog de trofee winnen. Kortom wie gaat er met de trofee aan de haal!

Uitslag:

 1. Garrut (Jan Fokk, Dicky en Kobus Hoekstra)

 2. Succes (Jelle Kapitein, Marilène Bakker en Jonathan Visser)

 3. Lekker (Jelle de Boer, Albert Wakker, Adriana Woord en Cornelis v. Veen)

 4. Randmeer (Willeke, Marije en Alie de Boer en Jannes Hakvoort)

 5. Valk (Lucas en Marieke de Boer en Emma Post)

 6. L’Chaim (Grethe de Vries, Willissa Woord en Jozé Oost)


Team Succes wint tweede ronde Urkerland trofee 2015

Onder lastige omstandigheden lieten de jeugdzeilers van wsv de Zuiderzee zich gisteravond van hun beste kant zien. Met een straffe noordelijke wind gepaard met de nodige vlagen melden zich een zestal deelnemers. De baan was uitgezet waar weinig golven stonden. Hierdoor maakten de zeilboten flinke snelheden. Ook werden de kleinste zeilen gehesen zodat de zeilboten goed handelbaar bleven.

Tijdens de start lagen er drie deelnemers vrijwel gelijk op. Team Lekker had een lichte voorsprong. Maar doordat de drie elkaar probeerden de wind uit de zeilen te pakken. Maakte team Succes daar dankbaar gebruik van door flink op te schuiven naar voren. Na het ronden van de eerste boei lag team Randmeer voorop met enkele meters daarachter team Lekker. Op het kruisrak daarna pakte team Succes de kop van de wedstrijd. Daar waar team Randmeer terrein moest toegeven en ingehaald werd door team Garrut. In de achterhoede deden team Valk en team L’Chaim er alles aan om aan te klampen bij de rest.

In het verloop van de wedstrijd lag de team Lekker weer voorop. Echter zij konden hun voorsprong niet ver genoeg uitbouwen om na berekening eerste te worden. Berekening is nodig omdat er met verschillende type zeilboten gezeild wordt. Team Succes hield goed aan en finishte als tweede. Team Garrut boekte een keurig resultaat door als derde te finishen. Team L’Chaim zeilde de laatste ronde steeds sneller en efficiënter en maakte veel goed. Team Valk had veel last van de onverwachte vlagen en knokten zich naar de finish.

Uitslag:

 1. Succes                   (Jelle Kaptein, Gerrie Oost, Ester Woord)

 2. Lekker        +01:28 (Jelle de Boer, Adriana Woord, Cornelis v Veen)

 3. Garrut         +03:01 (Jan Fokke, Dicky en Kobus Hoekstra)

 4. Randmeer  +06:04 (Willeke en Marije de Boer, Jannes Hakvoort)

 5. L’Chaim +06:42 (Grethe de Vries, Alie en Marjolein de Boer, Willissa Woord)

 6. Valk +09:07 (Emma Post, Lucas Schenk, Marieke en Lucas de Boer)


 

Overtuigende winst team Lekker eerste ronde Urkerlandtrofee 2015

Eindelijk mochten de jeugdzeilers van wsv de Zuiderzee zich op maken voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Het weer was uitstekend, met een lichte zuidwestelijke wind kracht 3 en een zonnetje zorgden voor voldoende ingrediënten voor een mooie wedstrijd. Met zes zeilboten en twintig jeugdzeilers was er groot deelnemersveld. De wedstrijdbaan die uitgezet was moest drie keer gezeild worden.

Voor het startsignaal is het natuurlijk een kunst om de zeilboot in een gunstige positie te manoeuvreren. Belangrijk is dat als het startsignaal klinkt dat men snelheid heeft en meteen over de startlijn gaat. Ook moet er goed op gelet worden dat een tegenstander niet de wind uit de zeilen neemt. Spanning aan de start dus, een te vroege start betekent een tijdstraf.

Titelverdediger team Lekker (Jelle de Boer, Albert Wakker, Adriana Woord, Cornelis van Veen) maakte zijn favorieten rol meteen waar door als één van de eerste van start te gaan. Ook team L’Chaim (Grethe de Vries, Marjolein de Boer, Willissa Woord, Alie de Boer) lag in goede positie tijdens de start. Nieuwkomer team Randmeer (Willeke de Boer, Jannes Hakvoort, Marije de Boer) melde zich ook meteen vooraan. Team Lekker pakte de koppositie en liet deze ook niet meer uit handen pakken. Naaste belager team Randmeer kon goed volgen en zorgde dat de koploper onder druk bleef. Op de derde plek had team Garrut (Jan Fokke, Dicky en Kobus Hoekstra) zich gemanoeuvreerd. Zij konden halverwege de wedstrijd nog aanspraak maken op de winst op basis van verrekening met het boothandicap. Zij hoefden hiervoor niet voorop te liggen maar de voorsprong van team Lekker binnen de perken houden. Maar de derde en laatste ronde verminderde de wind iets en liep men te veel achterstand op.

In de achterhoede was het een spannend. Team Succes (Jonathan Visser, Gerrie Oost en Ester Woord) moesten hun best doen om team L’Chaim achter zich te laten. De onverminderde inzet van de bemanning werd dan ook beloond. Zij werden dan ook vierde. Voor team Valk (Jozé Oost, Lucas de Boer, Emma Post, Lukas Schenk) was pakte de wedstrijd anders uit dan verwacht. Ze dachten als laatste te eindigen maar werden toch nog vijfde. Een opsteker voor dit team.

Na berekening van de uitslag werd team Lekker als winnaar uitgeroepen. Zij laten zien dat ze er alles aan doen om opnieuw de Urkerlandtrofee te winnen. Maar er staan nu nog drie rondes op het programma dus voldoende kansen voor de concurrentie om dit streven te dwarsbomen. Ook lieten de eerste jaars cursisten zich niet onbetuigd. Zij deden hun eerste wedstrijdervaring op waarbij het geleerde goed van pas kwam.

uitslag:

1 Lekker ( Jelle de Boer, Albert Wakker, Adriana Woord, Cornelis van Veen)

2: Randmeer ( Willeke de Boer, Jannes, Marije de Boer)

3: Centaur (Jan Fokke de Boer, Kobus, Dicky)

4: Succes (Jonathan Visser, Ester Woord, Gerrie Oost)

5: Valk (Jozé Oost, Lucas Schenk, Emma Post, Lucas de Boer)

6 L’Chaim (Gréthe de Vries, Marjolein de Boer, Willisa Woord, Alie de Boer)


Zeilspektakel voor het Urkerstrand met overduidelijke winnaar.

Zaterdagmiddag stond voor de jeugdzeilers van watersportvereniging de Zuiderzee de Achterhuis Cup op het programma. Dit is een dagevenement met als inzet de Achterhuis Cup die 3 keer op rij of 5 keer apart gewonnen moet worden alvorens deze definitief in bezit mag blijven. De baan was uitgezet voor het Urkerstrand. Maar liefst zeven deelnemers mengden zich in de strijd om deze felbegeerde Cup. Onder goede weercondities kon het evenement plaatsvinden. Droog weer met een windkracht 3 zorgen voor een zeer geslaagde zeilwedstrijd.

De beste start was voor team Garrut met Willeke de Boer en Jan Fokke Hoekstra en team Johanna met Cees de Boer en Kobus Hoekstra. Maar als snel werd de leiding overgenomen door de Nemo. Deze eenmans zeilboot met Reindert de Boer rendeerde goed bij deze windsterkte. De enige die nog enigszins kon volgen was team Johanna. Team Lekker met Jelle de Boer, Marilène Bakker en Marieke de Boer waren vooraf favoriet voor de eindzege, gezien de prestaties eerder dit seizoen. Maar door de nieuwe team samenstelling was dit extra moeilijk om dit waar te maken. Maar desalniettemin hebben ze een goede prestatie geleverd door beslag te leggen op de derde plek. Team Valk met Adrianne Oost, Grethe de Vries en Klaas Jan de Boer moesten flink aanpoten om bij te blijven. De achterstand op de rest liep dusdanig op dat er een zeilwissel uitgevoerd werd. De kleine fok werd verwisseld voor een grotere. Hierdoor konden ze de achterstand halveren, op zich goed gedaan maar het was niet genoeg om een hogere klassering af te dwingen. In de middenmoot werden leuke duels uitgevochten tussen team 420 met Wilbert Post en Harm Oost, team Succes met Jonathan Schinkel, Auke Woord en Jelle Kaptein en team Garrut. Schipper Jelle die een poosje niet gezeild had deed in eerste instantie goede zaken door de slagen beter uit te voeren en team Garrut voorbij te zeilen en team 420. Echter dit kantelde later in de wedstrijd weer. Team Garrut met Willeke de Boer aan het roer pakte de Succes weer terug in de tweede ronde. Om vervolgens de voorsprong vast te houden. Team 420 schoof dankzij de inzet van de spinaker op het laatst voorbij de Succes en team Garrut. Dit waren erg spannende momenten in de wedstrijd. De Nemo finishte onbedreigd als eerste. Een prima prestatie die ook voorkomt uit de vele uren die Reindert de Boer in z’n vrije tijd gezeild heeft. Oefening baart kunst. Als tweede finishte team Johanna gevolgd door team Lekker, 420, Garrut, Succes en Valk.

Na de wedstrijd mochten alle deelnemers afmeren bij het Achterhuis waar de verenigingsvlag van w.s.v. de Zuiderzee al in top hing. Hier werden de deelnemers welkom geheten door de sponsor/eigenaar Henk Jan de Raat. Na het eten werd door hem de prijsuitreiking verzorgd. Spanning was natuurlijk om te snijden voor de jeugdige zeilers. Want doordat er verschillende type boten meededen is het niet vooraf bekent wie er gewonnen heeft. Het is dan nodig om deze verschillen te verrekenen. De uitslag was na berekening.

 1. Nemo           Reindert de Boer
 2. Johanna      Cees de Boer en Kobus Hoekstra
 3. Lekker        Jelle de Boer, Marilène Bakker en Marieke de Boer
 4. Garrut         Willeke de Boer en Jan Fokke Hoekstra
 5. 420              Harm Oost en Wilbert Post
 6. Succes         Jonathan Schinkel, Auke Woord en Jelle Kaptein
 7. Valk             Adrianne Oost, Grethe de Vries en Klaas Jan de Boer

Na de prijsuitreiking heeft Evert van Urk nog op eigentijdse wijze het slotstuk van het evenement verzorgd. Dit was tevens de seizoensafsluiter wat betreft het jeugdwedstrijdzeilen. Seizoen 2014 d.v. beloofd al weer het nodige spektakel op te leveren. De jeugdzeilers zullen dan nog meer presteren om de prijzen in de wacht te slepen.

                                                                           

Nek aan nek race tijdens finale ronde Urkerlandtrofee

Vele belangstellenden waren afgelopen woensdag vanaf de dam getuige van een spannende laatste ronde van de Urkerlandtrofee. Het weer was uitstekend, onder een ondergaande zon en een oostelijke wind kracht 3 met af en toe een vlaag 4, was het weer genieten voor de jeugdige zeilers. Zes boten melden zich aan de start. Spannend was het duel om de eerst plek tussen team Johanna en team Lekker. Uiteindelijk pakte team Johanna nipt de winst door goed te profiteren van een windvlaag net voor de finish.

Alle teams gingen vrijwel gelijk van start. De jeugdzeilers krijgen dit steeds beter onder de knie door goed te anticiperen op het startsignaal. Licht voordeel bij de start had team Valk. Echter dit team moest als snel posities inleveren. De kop van de wedstrijd werd als snel gevormd door team Lekker en team Johanna. Deze twee boten zijn hetzelfde en daardoor aan elkaar gewaagd. Het werd een echte nek aan nek race tussen de twee teams. Team Lekker had licht voordeel gedurende de wedstrijd. Echter net voor de finish stak team Johanna voorbij team Lekker door een gunstige windvlaag mee te pikken. In het achterveld bleven de posities vrijwel gelijk. Team Garrut moest na één rondje een plaatsje toegeven aan team Succes die het qua prestatie minder als de wedstrijd daarvoor deden toen ze nog eerste werden. Dat betekend voor dit team (Succes) dat er geen aanspraak meer gedaan kan worden op de eindzege in voor de Urkerlandtrofee. Team Lekker heeft deze veilig gesteld met de tweede plek. Team 420 lijkt een abonnement op de derde plek te hebben. Tot nu kunnen ze nog niet doorstoten naar een hogere klassering. Daar is dus nog werk aan de winkel voor volgend seizoen.

Na de wedstrijd heerste er tevredenheid bij alle jeugdzeilers. Veel ervaring is er opgedaan en elke keer verbeterd men de prestaties. Er zal nog een andere wedstrijd uitgeschreven worden die op later moment nog aangekondigd word. De Urkerlandtrofee zal nog op een officieel moment uitgereikt worden.

Uitslag:

 1. Johanna (Cees en Klaas Jan de Boer)
 2. Lekker (Jan Fokke Hoekstra, Jelle de Boer en Grethe de Vries)
 3. 420 (Harm Oost en Reindert de Boer)
 4. Succes (Jonathan Schinkel en Auke Woord)
 5. Garrut (Willeke de Boer, Adrianne en Jozé Oost)
 6. Valk (Marilène Bakker en Marjolein de Boer)

                                                                          

Team Succes pakt tweede zege op rij in Urkerlandtrofee

Na een lange vakantie periode mochten de zeilcursisten dinsdagavond zich weer opmaken voor de derde ronde in de strijd om de Urkerlandtrofee. Met maar liefst 6 teams beloofde het een prachtig affiche te worden. Het weer leende zich er ook uitstekend voor. Zon en een oostelijke wind kracht 2. Door de weinige wind maakte het de wedstrijd moeilijk. Bij elk vlaagje wind zal er goed gereageerd moeten worden door de zeilers.

De beste start werd opgeëist door team Lekker met Grethe de Vries, Jelle de Boer en Jan Fokke Hoekstra. Dit team staat er goed voor om beslag te leggen op de eindoverwinning. Echter er zal nog alles aan gedaan worden door de andere teams om dit te verhinderen. Team Succes met Hendrik de Boer, Jonathan Schinkel en Auke Woord pakten algauw de tweede positie om daarna te proberen om de team Lekker voorbij te zeilen. Dit lukte bijna maar de schipper van team Lekker liet het niet gebeuren. Team Valk met Marilène Bakker, Marieke en Bart de Boer kende een goede start maar in het vervolg van de wedstrijd moest dit team genoegen nemen met de laatste positie in het deelnemersveld. Deze boot leende zich niet echt voor licht weer omstandigheden. In het verloop van de wedstrijd waren er twee teams die zich afscheiden van de rest. Dit was team Lekker en team Succes. Zij gingen uitmaken wie er met de dagwinst aan de haal ging. Team 420 met Reindert de Boer en Harm Oost probeerden met spinaker nog wat plekjes op te schuiven. Ook was er een leuk duel tussen team Garrut met Willeke de Boer en Jozé en Adrianne Oost zij zorgden ervoor dat de heren van team Johanna (Kobus Hoekstra en Cees en Klaas Jan de Boer) er alles aan moesten doen om dit team van zich af te houden. Wat overigens bijna niet gelukt was. Op de finish had team Lekker niet voldoende afstand kunnen nemen van team Succes om na berekening toch eerste te worden.

Uitslag:

 1. Succes    Hendrik de Boer, Jonathan Schinkel en Auke Woord
 2. Lekker    Grethe de Vries, Jelle de Boer en Jan Fokke
 3. 420          Reindert de Boer en Harm Oost
 4. Johanna   Kobus Hoekstra en Cees en Klaas Jan de Boer
 5. Garrut     Willeke de Boer en Jozé en Adrianne Oost
 6. Valk         Marilène Bakker, Marieke en Bart de Boer

                                                                         

Spannende wedstrijd jeugdzeilers wsv de Zuiderzee.

De tweede competitiewedstrijd (01-06) in een serie van vier om de Urkerlandtrofee kende een zeer spannend verloop. De jeugdzeilers hadden er erg veel zin in en deden in de wedstrijd weinig voor elkaar onder. De stevige wind gaf de wedstrijd extra dimensie. Door de wedstrijdbaan in de luwte van dam uit te zetten was er sprake van weinig golfslag maar wel het voordeel van de wind. Winnaar werd team Succes, dat zich daarmee revancheerde voor de laatste plek van de eerste wedstrijd.

Vooraf moest er goed beslist worden hoeveel zeil er opgezet moest worden. Dit was een mooie gelegenheid om hier op in te spelen. De deelnemers kozen verschillend wat het beste was. Kleine fok met gereefd (zeil kleiner maken) grootzeil. Of grote fok met dubbel gereefd grootzeil. Voor elke boot moest hier de goede keus gemaakt worden. Aan de start verschenen vijf deelnemers. Met als debutant de Johanna van Cees en Jacob de Boer.

Team Succes met Jelle Kaptein, Kobus Hoekstra en Auke Woord startte als beste. Dit team had alle belang bij een goed resultaat om nog mee te doen voor de Urkerlandtrofee. In tweede positie na de start lag team 420 met Reindert de Boer en Harm Oost. Deze snelle boot deed het op de ruimere koersen erg goed. Op de koers waar gelaveerd moest worden ging het wat lastiger. Echter de tweede positie werd al snel opgeeist door team Lekker met Jan Fokke Hoekstra, Grethe de Vries en Jelle de Boer. Later in de wedstrijd lagen ze verschillende malen ook op kop. Team Garrit met Jonathan Schinkel, Willeke de Boer en Auke Koelewijn deden na een mindere start goed mee. Alle boten kwamen gedurende de wedstrijd vlak bij elkaar te liggen. Telkens was het stuivertje wisselen om de derde of vierde positie met Team 420. De debutant, team Johanna met Cees en Jacob de Boer, moest na 1 ronde staken wegens materiaalpech. Ze waren net bezig met een inhaalslag met de rest van de deelnemers. Maar het was verstandig om zich af te melden bij de wedstrijd leiding. De finish was zeer spannend team Succes finishte als eerste het scheelde maar enkele centimeters met team Lekker. Daarachter kwam de 420 en de Garrit over de finishlijn.

Uitslag:

 1. Succes ( Jelle Kaptein, Kobus Hoekstra en Auke Woord)
 2. Lekker (Jan Fokke Hoekstra, Grethe de Vries en Jelle de Boer)
 3. 420 (Harm Oost en Reindert de Boer)
 4. Garrit (Auke Koelewijn, Willeke de Boer en Jonathan Schinkel)
 5. Johanna (Cees en Jacob de Boer)

                                                                                                              

Succesvolle jeugdzeilwedstrijd wsv de Zuiderzee.

Zaterdagmiddag 11-05 was het dan zover. De eerste jeugdwedstrijd van het seizoen. De weersomstandigheden waren in de middag prima. Windkracht 4 zorgden voor een mooie uitdaging voor de jeugdige zeilers die hun eerste wedstrijdervaring op gingen doen. Onder toeziend oog van de jeugdcommissie.

Veertien jeugdzeilers werden ingedeeld in teams en verdeeld over vijf zogenoemde openboten. De wedstrijd werd gezeild langs een vooraf uitgezette wedstrijdbaan. Totaal drie rondes moesten er gezeild worden.

Vanaf het start en finish schip (de UK 66)  werd om 15:10  het startsignaal gegeven door Evert van Urk. De beste start was voor team Valk (Willeke, Klaas Jan, Adrianne). Gevolgd door team Lekker (Jan Fokke, Jelle en Grethe). De ander teams volgden al in snel tempo. De wedstrijd kende een spannend verloop. Vanuit de achterhoede kwam team 420 (Reindert, Harm) opzetten. Deze boot surfde goed over het water heen en pakt zo een goede positie in de wedstrijd. Team Garrit ( Jozé, Auke, Hendrik) herstelde zich prima van de wat mindere start. Team Succes (Kobus, Jelle, Auke) zakte ondanks de redelijke start wat posities. Ondanks de goede inzet van dit team. Uiteindelijk pakte team Lekker de kop van de wedstrijd om deze niet meer prijs te geven. Gevolgd door team Garrit die nog flink op kwam zetten. Alle boten lagen uiteindelijk richting de finish nog dicht bij elkaar.

De eerste ronde van de Urkerlandtrofee is daarmee een feit. Om de felbegeerde trofee te winnen zullen er nog een aantal wedstrijden gehouden worden.

Nadat alle zeilboten binnen waren werd de uitslag bekend gemaakt door Evert van Urk:

 1. Lekker          Jan Fokke, Jelle en Grethe
 2. Garrit            Jozé, Auke K, Hendrik
 3. 420               Reindert, Harm
 4. Valk              Willeke, Klaas Jan, Adrianne
 5. Succes          Kobus, Jelle K, Auke W.

                                                                            

Jeugd w.s.v. de Zuiderzee gaan voor de Urkerland trofee.

 

Zaterdag 11-05 worden de jeugdzeilers van w.s.v. de Zuiderzee uitgedaagd om hun geleerde kennis en kunde op zeilgebied te tonen. In een onderlinge competitie wordt uitgemaakt wie de felbegeerde Urkerland trofee in de wacht sleept. De jeugdcompetitie wordt daarmee na jaren weer nieuw leven ingeblazen. Van de jeugdige zeilers die hun opleiding genieten binnen de vereniging is dit natuurlijk een enorme uitdaging. Het nodige zal daarom ook van hun verwacht worden.

De wedstrijden worden gezeild in de zogenoemde openboot klasse. Dit zijn zeilboten waar de jeugdzeilers ook hun lessen in krijgen. Alle jeugdzeilers worden ingedeeld in teams. Daarna zullen de wedstrijden aanvang nemen. Onder begeleiding van de nieuwe jeugdcommissie zullen de wedstrijden plaats vinden. Het officiële startsein zal uitgevoerd worden door de nestor van de vereniging dhr. Evert van Urk. Na de wedstrijden zal aansluitend de winnaar bekend gemaakt worden. Wie o wie zal het worden.?!