Zeiltrip met Volvo Ocean boot ‘Sanya’

IMG-20160218-WA0011Zaterdag 20 februari jl. hebben de gebroeders Albert, Cornelis en Jan Woord mee gedaan als bemanning met de Volvo Ocean zeilboot ‘Sanya’. Met Breskens als ligplaats bood het een geweldige mogelijk om in de wereld te stappen van de Formule 1 van de zeilsport. Voor ervaren zeilers een must en voor beginnende zeilers een onvergetelijke ervaring. Met toenemende wind tot 30 knopen was het een uitgelezen moment op te racen. Door de zuidwestelijke richting is het vaarwater bij Zeebrugge een prachtige locatie om er uit te gaan. Eerst veel laveren richting het nauw van Calais. Met een zestien koppige bemanning is het hard werken om het optimale uit het schip te halen. Terug was het afkruisen voor de wind. Op deze koers was het ronduit genieten. Met een gemiddelde snelheid van 20 knopen en met een maximale uitschieter to 25,8 mijl werden ongelofelijke snelheden gehaald. Kortom een geweldige ervaring!

Een filmpje van de trip is te bekijken door hier te klikken.