Najaarstocht zeilboten

ivn lemele 12 okt.2014 007Door correspondent Jaap Bruinsma.

Voordat de masten worden onttakeld en boten boven water worden gehesen doen we ’t toch weer.

Om plusminus 11.00 vertrokken richting Stavoren, wat eerst uitgangspunt was, maar door alles uit de kast te halen hebben we zelfs Hylpen nog kunnen aanlopen. Jammer, geen bramzeil.

’s Avonds met z’n allen aan de bar, 7-man en een tientje inleg. In de haven parkeerde een schipper van een grote klipper de boot vlak voor de Curios.Zat nog geen halve meter tussen kluiverboom en voorstag.

ivn lemele 12 okt.2014 003Van Hylpen naar Medemblik. Wederom om 11.00 vertrokken en we waren om 16.30 daar met eerst 3 bft., daarna 2 bft. Onze ouwe havenmeester (Piet Voorland) van de Stichting Jachthaven verwelkomde ons in de Westerhaven. ’s Avonds nog in een café in de hoofdstraat.Daarna nog gezellig in de kuip van de Flyer. De zoon van de havenmeester kwam mededelen, dat we wat rustiger moesten zijn. Geluiden schallen natuurlijk gauw over de haven heen.

De volgende dag om 11.00 ging de brug voor ons omhoog. ’t Begon lekker,maar voor Enkhuizen viel de wind weg. Over de marifoon werd besloten ligplaats te nemen in de Vissershaven. Biertje!!! gedronken in de ‘Bok’ oftewijl ’t Wapen van Urk. Chinees gegeten bij Lotus in de Winkelstraat. Tante Li-Sing was er nog steeds.

ivn lemele 12 okt.2014 011Als laatste dag gingen we om 12.00 richting Urk. Eerst nog wel koffie gedronken bij de Hema. Hadden wat eerder moeten zijn om gebruik te maken van de aanbieding > ontbijt met koffie/na keuze jus d’orange en een verse roomboter croissant met jam en vers afgebakken baguette met omelet. Lekker windje 4 a 5 bft. Allemaal ’t grootzeil gereefd en de genua plaats laten maken voor de fok. Geen overbodige luxe wil je ’t nog gezellig houden. Wind ZuidOost.

Voor Urk t.h.v. RHA nog een slag gemaakt.15.00 waren we weer op ons thuisplek.

We hebben een goed zeiljaar achter de rug.Vooral ’t weer zat ons bijzonder mee.

Daarom kan ‘2014’ er wel eens met kop en schouder boven uitsteken.