Jeugdzeildag zaterdag 7 juni

Beste jeugdzeilers,

Zoals velen van jullie al weten houden wij zaterdag 7 juni een jeugdzeildag.

Jullie als cursisten zijn bij deze allemaal uitgenodigd.

Wij als jeugdcommissie verwachten jullie om half tien op de jachthaven.

De bedoeling is een aantal wedstrijden te houden over de gehele dag. Hiervoor hebben wij speciaal een zestal dezelfde zeilboten ingehuurd om zo elk zeilteam gelijke kansen te geven in de wedstrijden. De teams worden zorgvuldig samengesteld door de instructeurs.

Tussen de wedstrijden zal er gezorgd worden voor eten en drinken.

Ook wordt er van jullie gevraagd om onder jullie normale kleding, zwemkleding aan te trekken. Dit is nodig en gemakkelijker als de wetsuits (speciaal zeilpak) aangetrokken moeten worden. Vergeet dit niet dit is belangrijk. Wij zorgen voor de wetsuits, mocht je er zelf één hebben, neem deze dan mee.

Ook wordt er een matchrace uitgeschreven. Deze wedstrijd wordt door Jan de Boer ingevuld welke personen deze wedstrijd gaan zeilen.

Het beloofd een hele leuke, gezellige en leerzame dag te worden. Ook mogen jullie je vader, moeder, bèbe, bessien, oom, tante of welke familiebetrekking dan ook uitnodigen om te komen kijken en jullie aan te moedigen vanaf de dam.

Verder hebben we ook een wedstrijd knopen leggen georganiseerd. Iedereen die op de dam komt mag hier aan mee doen. De winnaar krijgt een speciale trofee uitgereikt! Er worden vijf knopen worden gevraagd om deze in zo kort mogelijk tijd en op de juiste manier te leggen.

Het gaat om de volgende vijf knopen:

  • paalsteek
  • achtknoop
  • mastworp
  • de platte knoop
  • en kikker beleggen

Als afsluiting van de dag rond de klok van vier uur in de middag. Zullen de winnaars bekend gemaakt worden van de zeilwedstrijden en de knoopwedstrijd.Mochten jullie nog vragen hebben dan kun je die stellen aan je instructeur.

Tot ziens op 7 juni!

Zeilinstructeurs wsv de Zuiderzee:

Albert, Jan de B, Cees, Pieter, Cornelis, Hessel, Jan G en Jan W.