Zeilersavond 2013

20131213 zeilersavond 2013 001Door correspondent Jaap Bruinsma:
Zoals altijd werd een tijd gesteld om te beginnen.19.30 welteverstaan. Het is een urker gewoonte om dan niet om 19.30 aanwezig te zijn maar om 20.00. Vandaar dat onze voorzitter de opening dan ook maar schoorvoetend op deze tijd prikte. De zaal was goed gevuld met de grote opkomst op de zeilersavond 2013.

Er waren opmerkelijke verschuivingen die hadden plaatsgevonden in het wedstrijdgebeuren. Niet zoals gewoonlijk de vaste ploegen, maar juist mensen, die door beginnende inzet een prominente plaats hadden weten te bereiken. Opvallend was toch wel Wouter Post, die met de ‘Rosalie’ zelfs een eerste- en een tweede plaats wist te veroveren. En dan te bedenken dat Wouter pas recentelijk is toegetreden tot de zeil westrijden en nog weinig van wedstrijdzeilen afwist. Hij schroomde niet om zoveel mogelijk informatie bij de ervaren zeilers te vergaren/in te winnen. Ja inderdaad en dan kom je een heel eind.

Ook de 24-uurs werd nog eens dunnetjes over gedaan. Evert stak wederom van wal met een memorandum. Hij was het nog niet vergeten. Het haperde wel af en toe, maar dat mocht in zo’n geval niet baten.

Buiten de grenzen van URK zijn we nu ook vermaard als zeilvereniging. Wie weet, wat er allemaal nog meer aan de poerstok zit. 2014 moet ook weer een goed wedstrijdjaar worden. De wedstrijdcommissie heeft gekozen voor een ietwat andere opzet en dat zal wel eens goed kunnen uitpakken.

Tussen de bedrijven door konden we ons vermaken met de schietkunst, waarbij de jonge generatie van zich deed spreken en evenzo was de zeilcursus voor beginners afgelopen jaar een succes. Met wat actievideo’s van ons zeilgebeuren sloot tenslotte de voorzitter de vergadering.