RWS MARKEERCHECK-APP

RWS start een proef met de nieuwe ‘Markeercheck-app’. Watersporters kunnen met de app storingen aan vaarwegmarkeringen melden. RWS wil zo de gegevens over vaarwegmarkeringen betrouwbaarder en actueler maken. 

Nederland kent zo’n 15.000 vaarwegmarkeringen zoals boeien en lichtopstanden. Deze markeringen zijn belangrijk voor de veiligheid op de vaarweg, omdat schepen hierop navigeren. Helaas komt het weleens voor dat een vaarwegmarkering niet goed meer functioneert, bijvoorbeeld doordat het licht kapot is of doordat de markering is aangevaren.

Met de nieuwe Markeercheck-app kunnen schippers in de beroeps- en recreatievaart direct storingen melden. RWS zorgt ervoor dat de markering dan zo snel mogelijk wordt hersteld.

Alle vaarweggebruikers kunnen meedoen aan de proef met de ‘Markeercheck-app’. De app is gratis te downloaden via de Apple App Store en de Play Store. De proef loopt tot eind 2013.