The Tall Ships Races in Harlingen 2014

statsraad_lehmkuhl_royal_yard-1024x6823 t/m 6 juli 2014 komen in Harlingen de grootste zeilschepen ter wereld. Honderden jongeren uit meer dan 30 landen zullen vertegenwoordigd zijn op de schepen. Het wordt een daverend maritiem festijn in Harlingen.

The Tall Ships Races vormen sinds halverwege de vorige eeuw een nautisch en educatief evenement van bijzondere klasse. Elk jaar selecteert de huidige organisatie – Sail Training International – in een specifiek Europees vaargebied vier gasthavens. De lat om als host port te worden uitverkoren, ligt hoog. In 2014 is de Noordzee het wedstrijdparcours. De gasthavens zijn Harlingen, Fredrikstad en Bergen (Noorwegen) en Esbjerg (Denemarken). De start is in Harlingen; de finish in Esbjerg.

INTERNATIONALE VRIENDSCHAP, WEDERZIJDS BEGRIP!

In Harlingen gaat het spektakel op donderdag 3 juli van start. De feestelijkheden lopen tot zondag 6 juli door. Gemiddeld nemen 80 tot 100 zeilschepen deel aan het training- en wedstrijdfestijn. Het gaat hierbij niet om het winnen, maar om de belevenis. De schepen en hun bemanning wedijveren om de Trophy for International Friendship and Understanding.

Klik hier voor meer informatie die te vinden is op de site.