“Ontmanteling Vogelboot” een bericht van Jaap

[mudslide:picasa,0,[email protected],5809646079857600497,2,288,right]Jongens, de “Vogelboot” neemt langzaam afscheid van de vereniging. Het is treurig voor de boot maar ’t is niet anders. Ik kwam toen zelf een keer aan boord om het stootijzer in de boot te plaatsen. Het schetste mijn verbazing dat het stootijzer zo maar door het vlak van de boot heen viel. De flexibiliteit van ’t hout is verdwenen.

Ik moest toen de beslissing nemen dat het niet anders is en dat de boot een langzame dood sterft. Iedere keer wordt er een stuk vanaf gezaagd om te worden opgestookt in de allesbrander van mijn buren die verder op wonen. Ze verwarmen er hun huis mee. Mocht iemand nog verder een aandenken willen hebben, mijn zegen heb je en het kan nu nog. Teun Buter wilde beslist nog een aandenken hebben en heeft de ellipsvormige raampjes eruit gezaagd. Zo gaat ons vogelbootje van 1932 naar zijn einde.

In 1947, mijn geboortejaar, nog meegedaan aan de Olympische Spelen. Daarna in 1960 op Urk gehaald door Gijs Buter. Daarna nog door velen van de zeilvereniging vertroeteld en gezeild.

Het zij zo, hij is niet meer!

Groetjes jaap.

Klik hier om nog een aantal laatste foto’s te bekijken.