Geleidedam Rotterdamse hoek

Langs de dijk van de Noordoostpolder bij Rotterdamse Hoek wordt een geleidedam aangelegd. Daardoor is er een gevaarlijke situatie voor de scheepvaart ontstaan. Het werkgebied is verboden toegang. Watersporters worden opgeroepen het gebied te vermijden.

Extra opletten de komende weken

De geleidedam bij de Rotterdamse Hoek is een onderdeel van het aan te leggen windmolenpark Westermeerwind, langs de dijk van de Noordoostpolder. De werkzaamheden zijn onlangs gestart en duren in eerste instantie tot 31 oktober. Vanaf maart 2013 worden de werkzaamheden hervat en in september 2013 moet het klaar zijn. De komende weken zullen de werkzaamheden vanwege de bouwvakvakantie stilliggen en zijn de werkschepen weg. Er is dan dus niets te zien, maar vanwege de verrichtte werkzaamheden zit het gevaar vooralsnog onder water. Watersporters worden dus extra gewaarschuwd het gebied te mijden. Dat gebeurt via de uurberichten van de Centrale Meldpost IJsselmeer op marifoonkanaal 1 en via de aparte flyer, die op havens wordt verspreid. Klik hier voor de flyer.

Vluchtmogelijkheid

Achter de geleidedam zal, als de werkzaamheden klaar zijn, een vluchtmogelijkheid worden gemaakt voor beroeps- en recreatievaart. De Rotterdamse Hoek is een berucht plekje waar het onverwacht aardig kan spoken. Een beschutte vluchtmogelijkheid is dus een welkome verbetering voor de veiligheid. Het Watersportverbond en de Koninklijke Schuttevaer hebben afspraken gemaakt met de projectontwikkelaar over het realiseren van deze vluchtvoorziening.

Bron: http://www.watersportverbond.nl