Nacht van Enkhuizen

De Nacht van Enkhuizen wordt in verband met de verwachte weersomstandigheden verplaatst naar vrijdag 29 juni.

Diverse zeilers hadden zich al weer aangemeld en natuurlijk heeft iedereen weer de mogelijkheid om zich langs deze weg weer aan te melden voor dit evenement. Opnieuw aanmelden voor 29 juni is noodzakelijk. Aanmelden kan bij Maarten Post via mail of telefoon 0653237646. We hopen op mooi weer.

Dit keer willen we het weer een keer anders aanpakken ?

Wat overigens wel weer terugkeert is de chinees die op de haven komt. Op veler verzoek keert deze chinees weer terug, welke de organisatie na lang zoeken op een andere locatie weer heeft teruggevonden. Zelf had hij er ook weer zin in om samen met zijn gezin de hongerige magen na een zware wedstrijd van al deze zeilers te vullen.

Wat gaan we wel anders doen; we willen ’s avonds in Enkhuizen een extra wedstrijd organiseren. Een wedstrijd voor degenen welke het mooiste of sterkste verhaal kan vertellen. Ieder schip moet er eentje afvaardigen welke deze vertegenwoordigt. Je kan een verhaal vertellen van wat je misschien een keer hebt meegemaakt met zeilen, of wat je een keer zo maar hebt meegemaakt. Een langere mop mag ook, maar een gewoon zwetsverhaal waar sommigen binnen onze vereniging totaal geen moeite mee zullen hebben mag natuurlijk ook.

Alle deelnemers zullen door een vakkundige jury worden beoordeeld, waarna de winnaar de bokaal; zwetser van het jaar zal ontvangen en deze titel hierdoor een jaar binnen de vereniging mag dragen. Het plan is een klein podium te maken en geluidsapparatuur te realiseren om het geheel te ondersteunen.

Vrijdag 22 juni om 18.00 uur zal het startsignaal klinken.

Afhankelijk van de wind zal vooraf de te varen route vanaf 17.00 uur op de dam kenbaar worden gemaakt. De finish is de ingang van de haven in Enkhuizen, waarna we zullen gaan samenkomen in de Buyshaven. De bedoeling is om 21.00/21.30 uur te gaan eten in het tentje op de Buyshaven met aansluitend de extra onderlinge zwetswedstrijd. (Stem alvast af wie deze rol van iedere boot op zich gaat nemen, zodat deze persoon zich goed kan gaan voorbereiden).

Na afloop is een ieder nog vrij om gezellig Enkhuizen nog te bezichtigen.

Die avond zullen we ook gaan overleggen of we ook weer een wedstrijd terug moeten gaan organiseren. Dit even vanwege de reeds uitgevallen wedstrijden (misschien een voorstel dit om 13.00 uur te doen). Dit zal natuurlijk afhankelijk zijn van de deelname en weersomstandigheden.

In ieder geval hoopt de organisatie weer op veel deelname en verwacht dat veel schippers en hun bemanningen en medereizigers zich weer zullen aanmelden.

De kosten hebben we geprobeerd zo laag mogelijk te houden, waardoor we deze op Euro 10,- pp hebben gezet.

Meld je aan bij Maarten Post telefonisch of per mail, zodat succes is verzekerd.

Het weer zal volgens de berichten beter worden, dus hopen we op goede omstandigheden.

Aanmelden graag voor woensdag 20 juni; met vermelding van boot en aantal opvarenden.

Tot Ziens

Met de Zeilergroeten van De Wedstrijdorganisatie

WSV de Zuiderzee

Maarten Post, Albert Woord, Jacob Hakvoort en Geert Snijder