Boten uit het water 2011

Zaterdag 22-10-2011 zijn de boten weer uit het water gehaald. Alle schepen zijn weer uit het water gehesen en staan weer op stal voor de komende periode van 6 maanden. Als watersporter kun je een half jaar genieten van je boot en het tweede half jaar klussen aan de boot. Het begint nu met het winterklaar maken van de motoren en andere apparatuur. Dan de opgespaarde klussen uitvoeren, daarna in het voorjaar de boot weer klaarmaken voor het watersportseizoen. Kortom “koop een boot en werk je …….”.

Op vrijdagmiddag was er een grote stroomstoring op Urk die in de loop van de middag weer was opgelost. Hierdoor was de besturing van de sluis ook in de war geraakt waardoor een aantal leden die op weg waren naar Kiefte vast kwamen te liggen in de sluis. Door een service dienst (Alewijnse) is alles weer opgelost en kon er weer geschut worden.

Zaterdagochtend is eerst begonnen om de zwaarste boten uit het water te hijsen. Boven 10 ton moet er gehesen worden met 4 draden ingeschoren. Daarna verder gegaan met de boten onder de 10 ton, er kan dan gehesen worden op twee draden. Wat kleine aanloop problemen zorgden voor een klein oponthoud maar werd later op de dag weer goed gemaakt.

Alles is weer naar alle tevredenheid verlopen en er kan terug gekeken worden op een prachtige hijsdag die weer verlopen is zonder incidenten.

De foto’s zijn hier te bekijken.

Voor de liefhebbers nog enkele cijfers:

Vorige week zijn in 3 uur 29 masten van de zeilboten gehaald.
Boten uit het water halen heeft de kraan 6,5 uur gedraaid om 60 boten uit het water te halen. Afgezien van de cijfers is het belangrijkste dat alles weer zonder incidenten is verlopen.