Veiligheidsinformatie VCU

Vanavond was de veiligheidsinformatie avond bij het veiligheidscentrum van de VCU. Rein[mudslide:picasa,0,[email protected],5589984662561301105,4,200,right] Snoek heeft veel informatie gegeven over allerlei veiligheidsmiddelen.

Jaap Bruinsma heeft een aantal foto’s gemaakt van deze prachtige avond. Er waren veel geinteresseerden aanwezig die uieindelijk een leuke avond hebben beleefd.

De overige foto’s kunnen in het foto album worden bekeken of door hier te klikken.

Verslag van Jaap Bruinsma:

Dit zijn avonden die voor een watersportvereniging oh zo leerzaam zijn.En niet alleeen leerzaam, je leert er van en het is ook wat dichter bij je gekomen. Mocht je in een situatie verzeild raken, die levensbedreigend is, dan is het goed te weten wat er allemaal zoal voorhanden is aan veiligheidsmiddelen. In ieder geval is het erop gericht jouw leven te redden. Natuurlijk gooi je ’t niet zomaar overboord. Zoals altijd hebben we rechten en plichten. Vanzelf moeten we voldoen aan de eisen. Evenzo komt men je ook halen.
Rein Snoek liet zien hoe een automaat werkt (heb er een foto van gemaakt). Smeltveiligheid (in dit geval oplossen in zeewater) en dan schiet er een pen omhoog, wat aanzet tot opblazen. Zoom er nog maar eens op in om ’t beter te bekijken. Reddingsvlotten zijn goed uitgerust, stabiliteit en opvang van regenwater.
De laserflares kwamen ook nog ter sprake. Hier is men niet zo van gecharmeerd, daar deze kunnen verblinden. Daar staat tegenover dat je gauwer opgemerkt wordt.
Aanvang en einde van de avond werd inleidend verzorgd door Co Wakkker. Rein heeft een goed pleidooi gehouden, waar zeker wat van zal blijven hangen.
Als toegift nog een korte impressie over de roemruchte jaren van de ‘Thalassa’. Door omstandigheden verkocht en mogen nu verder nog vele jaren genieten van een vlet.
Voor allen van de vereniging blijft water ons aantrekken en zo hoort het ook.
VCU bedankt.