De brochure over de Staande Mast Route is weer beschikbaar!

De Staande Mastroute is een route voor boten met een opbouwhoogte van meer dan 6 meter die leidt van het IJsselmeer naar de deltawateren via de Nederlandse binnenwateren.
De bediening van de bruggen en sluizen op deze route is zodanig op elkaar afgestemd, dat de route in beginsel binnen 24 uur te varen is.


Brochure
Het varen van deze route vergt echter voorbereiding! Daarom wordt er in samenwerking met de vaarwegbeheerders en het Watersportverbond ieder jaar een brochure gemaakt. De brochure Staande Mastroute 2011 is op te vragen via [email protected] en zal ook verspreid worden bij verenigingen langs de route. De brochure is ook te downloaden door hier te klikken.

Route
De Staande Mastroute loopt vanaf het IJsselmeer, via het IJ, het Westerkanaal en de Kostverlorenvaart door Amsterdam, dan via het Nieuwe Meer, de Ringvaart van de Haarlemmermeer, Oude Wetering, Braassemermeer, Heimanswetering, Oude Rijn bij
Alphen aan den Rijn, de Gouwe langs Gouda, dan via de Hollandse IJssel, de Noord, de Oude Maas bij Dordrecht en de Dortsche Kil naar het Hollands Diep. In de brochure staat de route en de bedieningstijden van de kunstwerken die u passeert.

Bron: http://www.watersportverbond.nl/